شیوه درست حمل بار در بلند کردن دستی اجسام

شیوه درست حمل بار در بلند کردن دستی اجسام

برای انتقال انواع بار از محل مورد نظر به ماشین حمل بار و یا بالعکس، باید افرادی به صورت دستی جعبه‌ها، کارتن‌ها و سایر لوازم و وسایل را جابجا کنند.

بارها وزن، ابعاد و نوع متفاوتی دارند؛ در نتیجه برای بلند کردن آن‌ها باید اصول ایمنی و سلامتی را رعایت کنید تا دچار آسیب جسمی نشوید و به بار نیز خسارت وارد نشود. بسیاری از آسیب‌هایی که برای شاغلان در صنف باربری اتفاق می‌افتد، در ابتدا ظاهر نمی‌شوند و علائمی ندارند، اما به مرور زمان تشدید شده و ممکن است منجر به آسیب جبران‌ناپذیر به ویژه در ناحیه کمر و گردن شوند. این افراد باید به طور جدی، رعایت اصول ایمنی و سلامتی را اولویت خود قرار دهند تا بتوانند به شغل خود ادامه دهند؛ چرا که در صورت سهل‌انگاری و رعایت نکردن اصول ایمنی، خیلی زود با مشکل جدی در سلامت جسمی خود به ویژه در ناحیه کمر، مواجه می‌شوند که دیگر قادر به ادامه دادن این شغل نخواهند بود. در این شرایط بیکاری نیز مشکلات روحی برای فرد ایجاد می‌کند؛ در نتیجه بهتر است توصیه‌ها را جدی گرفته و رعایت کنید تا از بروز مشکلات در سلامت جسمی خود جلوگیری کنید. اگر اسباب‌کشی دارید و یا قرار است به کسی در فرآیند اسباب‌کشی کمک کنید، این توصیه‌ها برای شما نیز مفید خواهد بود تا از بروز آسیب جسمی جلوگیری کنید و کار انتقال لوازم و وسایل را به شکل ایمن انجام دهید.

نکات ایمنی حمل دستی اجسام

برای بلند کردن و انتقال وسایل و کارتن‌ها، نکات ایمنی حمل بار که در ادامه آورده شده را رعایت کنید تا بدون آسیب، کار انتقال اجسام و حمل بار انجام شود.

برای دریافت اطلاعات بیشتر، پیشنهاد میکنیم مطلب ایمنی در بارگیری و تخلیه بار را مطالعه کنید.

فاصله بین بدن و جسم

تا جایی که امکان آن وجود دارد، بار را به بدن خود نزدیک کنید؛ چرا که با ایجاد فاصله بین بدن خود و جسم مورد نظر، به گردن و کمر شما فشار بیشتری وارد می‌شود و در این حالت احساس خواهید کرد، جسم وزن بیشتری دارد و فشار بیشتری به شما وارد می‌کند.

عدم چرخش کمر هنگام حمل بار

زمانی که باری در دست شما هست، از هر اندازه چرخش خودداری کنید و تلاش کنید کمر خود را صاف نگهدارید. اگر گردن و کمر خود را به هر دلیلی بچرخانید، فشار مضاعفی به آن‌ها وارد می‌شود و منجر به آسیب جدی در ستون فقرات شما خواهد شد.

نگه نداشتن بار به مدت طولانی

مسافت بین مبدا و مقصد جابجایی بار را تا جای ممکن، کوتاه کنید. ماشین را به انبار نزدیک کنید، بار را با استفاده از ابزارهای مختلف به ماشین نزدیک کنید. اگر این امکان وجود ندارد، بار را در مسافت‌های کوتاه حمل کنید و بین آن استراحت کنید تا به ستون فقرات شما آسیب نرسد. به هرشکلی که می‌توانید از نگهداری و حمل طولانی مدت اجسام اجتناب کنید.

مسیر جابجایی ایمن

مسیری که برای انتقال اجسام به محل مورد نظر استفاده می‌شود، باید بدون مانع و تمیز باشد تا از لیز خوردن افراد یا برخورد با موانع و افتادن آن‌ها، جلوگیری شود.

آسیب‌هایی که در اثر ایمن نبودن مسیر انتقال، ایجاد می‌شوند، بسیار جدی بوده و می‌تواند منجر به شکستگی و در نهایت عمل جراحی شود.

بیشتر بخوانید: شیوه درست حمل بار در فضای کار

بلند کردن اجسام از ارتفاع

اجسامی که در ارتفاع بالا قرار دارند، راحت‌تر قابل حمل هستند؛ در صورتی که بخواهید اجسام را از ارتفاع پایین بلند کنید، فشار مضاعفی به کمر و گردن شما وارد خواهد شد. پس برای بلندکردن اجسام در ارتفاع پایین، از ابزارها و تجهیزات مناسب استفاده کنید و از آسیب‌زدن به ستون فقرات خود خودداری کنید.

ابزارهای بلند کردن اجسام

برای بلند کردن اجسام سنگین به ویژه وسایلی که در ارتفاع پایین قرار دارند و یا اندازه آن‌ها بیشتر از فاصله میان زانو تا آرنج شما هستند، باید از تجهیزات ایمن استفاده کنید تا هم کار بلند کردن و انتقال آن‌ها آسان شود و هم دچار آسیب جسمی در ستون فقرات خود نشوید. از جمله این تجهیزات طناب، قلاب، دستگیره، چرخ متحرک، Hand truck و غیره هستند که می‎توانید مورد استفاده قرار دهید. از سطح شیب‌دار برای بلند کردن اجسام در ارتفاع پایین مخصوصا از روی زمین، کمک بگیرید تا فشار کمتری به ستون فقرات شما وارد شود. با تصور سبک بودن وسایل، تعداد زیادی از آن را به یکباره بلند نکنید و ارتفاع مناسب بین زانو و آرنج خود را رعایت کنید. در این شرایط استفاده از Hand truck توصیه می‌شود. بیشترین وزنی که بار مورد نظر برای بلند کردن باید داشته باشد، 23 کیلوگرم است و اگر بیشتر از این مقدار بود، از ابزارها و نیروی کمکی استفاده کنید و از انجام کار فوق سنگین خودداری کنید.

سخن پایانی

بلند کردن اجسام برای جابجایی، امری ناگزیر است که با رعایت نکات ایمنی و شیوه صحیح بلند کردن آن‌ها، می‌توان از سختی حمل آن‌ها کم کرد و آسیب جدی به ستون فقرات وارد نکرد. در این مقاله به شرح نکات ایمنی و سلامتی برای بلندکردن دستی اجسام پرداختیم تا به شما در فرآیند انتقال اجسام کمک کنیم. امیدواریم این مطالب برای شما مفید بوده باشد.

به این مقاله رای دهید